Cilt Parlatılmasında Havuç Yağı

Havuç Yağının Faydaları

Havuç yağı A ve E vitaminleri bakımından zengindir. Saç büyümesi gibi birçok faydası vardır. Ayrıca cildi besler, pürüzsüz ve parlak hale getirir. Bununla birlikte, yağın tüm özelliklerine rağmen, hamile kadınlar için kontrendikedir. Havuç yağı özelliği, cildin güneş ışığına karşı direncini arttırmasıdır. En iyi doğal cilt parlatıcılardan biridir. Bu nedenle havuç yağı içeren bir krem ​​almak daha iyidir.

Esansiyel havuç yağı

İnsanlar yaklaşık 4000 yıl boyunca havuç yetiştiriyor ve tüm bu süre boyunca sadece gıdalarda değil aynı zamanda havuçun sağladığı faydaların da kanıtladığı gibi sağlığı, gençliği ve güzelliği korumak için kullanılıyor. Uçucu yağ havuç tohumlarından elde edilir. İyileşme özellikleri eski zamanlardan beri bilinmektedir. Yunanistan, Roma, Orta Doğu ve daha sonra Avrupa’da ortaçağ simyacıları bile cilt hastalıklarını ve ishali havuç tohumu kullanarak tedavi edebildiklerini biliyorlardı. Bugün, dünya pazarındaki tüm uçucu yağların büyük bir bölümünün yapıldığı havuç Polonya ve Fransa’da yetişmektedir.

Esansiyel havuç yağının bileşimi

Havuç yağının bileşimi kesinlikle tarif edilemez bu, havuçun yetiştirildiği yere ve türüne bağlıdır. Ve dünyada onlarca çeşit havuç çeşidi vardır ve hepsi tat, şekil ve hatta lezzet bakımından farklıdır. renk neredeyse beyaz havuç ve ayrıca mor var. Genellikle, doğal asetik asit, alkol karotol, terpen pinen, limonen, bisabolen, kokulu madde asaronu ve daha birçok başka bileşen içerir, ancak daha küçük miktarlarda bulunur. Moldova’da insanlar kültürel havuç yetiştiriyor ve tohumlarından esansiyel yağı yapıyorlar. Moldova yağı, sardunya ya da gül kokusu taşıyan bir madde olan geranilatsetat içerir. Genellikle parfümeride kullanılır.

Yağlı havuçlar baharatlı tadı ve hoş aroması ile genellikle sarı veya turuncu renklerindedir. Bununla birlikte, çoğunlukla, yabani havuç tohumlarından esansiyel bir yağ elde edilir. Avrupa’ya ek olarak, Hindistan, Mısır ve diğer bazı ülkelerde de üretilir.

Havucun Faydaları: Havuç tohumu yağının kozmetikte kullanımı

Kozmetik olarak havuç tohumu yağı da çok faydalıdır: Sağlıklı cilt bakımı için harika bir araçtır. Cildi tonlandırır ve hatta kırışıklıkları giderir. Genellikle 10 gr yağ veya krema esasına 3-5 damla havuç yağı ilave etmek yeterlidir. Kışın ve ilkbaharın başlarında, ciltteki vitamin eksikliğini telafi etmeye yardımcı olur. Cilt bakımı için kullanılabilir ve demlenmiş havuç tohumu yağı genellikle diğer bitkisel yağların hazırlanması için kullanılır örneğin keten tohumu.

İnsanlar olgun ve kuru ciltler için uçucu havuç yağı kullanırlar. Bu tür ciltlerde bu tür bir yağ kullanılması özellikle önerilir: yağ ve ter bezlerinin çalışmasını iyileştirir, hücre yenilenmesini destekler ve cildin esnek ve pürüzsüz olmasını sağlar. Havuç çekirdeği yağı uygulaması cildin rengini çok iyileştirir soluk cilt tazedir ve uygulandıktan sonra dinlenir. Cilt beyazlatıcı bir üründür.

Etkisi lavanta ve buğday tohumu yağı esansiyel yağı ile birlikte kullanırsak yoğunlaşır. Donma ve rüzgarlı havalarda koruyucu madde olarak kullanılabilir. Cildi temizler, besler ve gençliğini yeniler.

Yaz aylarında, havuç tohumu yağı da faydalıdır: hafif bir güneş koruyucu işlevi görür, ancak bronzlaşır, böylece ve daha pürüzsüz hale gelir havuç tohumu yağı bu amaçla ceviz veya susam yağı ile karıştırılır. Bu yağ akne eğilimli yağlı ciltlerde kullanılmamalıdır, çünkü sebum üretimini arttırır. Havuç yağı karanlık noktaları parlatır ve izlerin iyileşmesine yardımcı olur. Çeşitli cilt hastalıkları için etkilidir: sedef hastalığı, egzama, kaynar, apseler, kaşıntı, vitiligo. Uzun süredir iyileşmeyen sızıntı yaralarını bile tedavi eder. Biberiye, Petitgrain, ardıç, neroli, limon, lavanta, limon, melisa, portakal, bergamot gibi diğer esansiyel yağlarla birleştirmek iyi bir fikirdir. Çok etkili ve sonuçları çok yakında göreceksiniz.

Evde havuç tohumu yağı nasıl yapılır?

Havuç yağı, kültürel ya da gıda havuç köklerinden hazırlanabilir, çünkü uçucu yağlar sadece yabani havuçta değil, tüm alt türlerinde ve sadece tohumlarda değil, yapraklarda, saplarda ve köklerde bulunur. Havuç tohumu yağı evde olduğu kadar keten tohumu yağı da yapılabilir. Evde, elbette, bahçenizdeki kimyasal gübre kullanılmadan yetiştirilen havuçları kullanmak daha iyidir. Havuç tohumu yağı, kuru ciltler için ve kırışıklıkların ortaya çıkmasını önlemek, izleri yumuşatmak ve germe izlerini önlemek için gençleştirici bir araç olarak kullanılabilir.
Havuç yağı tarifleri

1. Tarif:

• 1 su bardağı rendelenmiş taze havuç
• 1 fincan rafine edilmemiş ayçiçek yağı

Bir bardak ince rendelenmiş havuç alın ve küçük bir tencereye koyun, ayçiçek yağını dökün, böylece yağ havuçları tamamen kaplar, kapakla örtün ve kaynatmadan 15 dakika önce tutulan buhara (su banyosu) koyun. Soğuduktan sonra, iki kat tülbentten geçirerek sıkmanız ve filtrelemeniz gerekir.

2. Tarif
• Rendelenmiş havuç
• Ayçiçeği Rafine Edilmemiş Yağ

Bir kavanoza yerleştirilmiş rendelenmiş havuç, ayçiçeği yağı dökün, böylece yağ havuçların 1 cm yukarısında. Sonra sıkın ve süzün. Artık cilt için havuç yağı yapmayı biliyorsunuz. Yemek tariflerini evde deneyebilir ve sonuçları çok yakında kontrol edebilirsiniz! Havuç yağının yukarıda listelendiği gibi birçok yararı ve ayrıca saç uzaması gibi faydaları da vardır. Ancak, kullanmadan önce yağa karşı alerjik reaksiyon olmadığından emin olun.

  • Site İçi Yorumlar
  • Aşağıdaki Boş Yeri Doldurun *Captcha loading...