Diğer Kuşlar Ve Devekuşu Arasındaki Farklar Nelerdir?

Sıradaki içerik:

Diğer Kuşlar Ve Devekuşu Arasındaki Farklar Nelerdir?

Diğer Kuşlar Ve Devekuşu Arasındaki Farklar Nelerdir?

avatar

nasilbe

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Devekuşu Neden Uçamaz

Emu kelimesi ‘büyük kuş’ anlamına gelen Arapça bir kelimeden gelir. İlk başta Emu adı olarak Avustralya’daki en eski Avrupalı ​​yerleşimciler tarafından kabul edildi. Dromaius ismi, Yunanca draceas anlamına gelen racer anlamına gelir. Novaehollandiae türünün adı Yeni Gine’ye atıfta Latince’dir. Bu nedenle bilimsel isim kabaca ‘Yeni Gine’den hızlı koşucu’ anlamına geliyor.

Devekuşu ratite kuş grubuna aittir. Ratitler, sal benzeri bir kemik olan pürüzsüz bir sternum veya göğüs kemiğine sahip kuşları ifade eder. Sternum düzgündür, çünkü uçuş kaslarının bağlandığı omurgada yoksundurlar. Bu nedenle, tüm ratit türleri uçamaz. Ratite grubundaki diğer kuşlar kivi, Rhea, Cassowary, Fil kuşu ve Moa’yı içerir. Bu grup anatomik anomalilere sahip ve uçamayan. Devekuşu ve benzer özelliklere sahip birbirleriyle yakından ilişkili kuşlardır. Benzerliklerine rağmen, iki kuş arasında birçok fark vardır.

Boyuttaki Farklılıklar

Emus, habitatlarındaki en büyük kuşlar olmasına rağmen, devekuşlarına kıyasla nispeten daha küçüktür. Yetişkin dişinin Emus ortalama 40 kilo ile 132 kilo ağırlığında iken, yetişkin dişi Emus ortalama 69 kilo ağırlığında, erkek ise ortalama 82 kilo ağırlığında, bu da onları 220 kilo ila 265 arasında değişen tam yetişkin devekuşlarına oranla çok daha küçük hale getiriyor. Şu anda, devekuşu dünyanın en büyük kuşu, ikinci sırada ise Emu. İstisnai olarak büyük devekuşları 346 kg ağırlığında olabilir. İki veya dört yıl sonra, olgun bir devekuşu erkeği 6 feet ila 9 feet yükseklikte durabilir ve dişi 5 ila 6 feet arasında değişebilir. Öte yandan, büyük bir Emus 4,9 feet ila 6,2 fit yüksekliğe ulaşabilir. Emus dişisi, erkekten biraz daha büyüktür.

Dağılım ve yaşam alanı

Devekuşları Afrika’ya özgüdür ve çoğunlukla Ekvator Ormanı’nın kuzey ve güney bölgelerine dağılmış olan Savana ve Sahel habitatları gibi kurak ve yarı kurak bölgelerde yaşadıkları yerde bulunurlar. Yaşayan devekuşları Afrika Boynuzu Somalili devekuşu olarak bilinir ve bunlar diğer yaygın devekuşunun gelen izolasyon gelişmiştir. Masai alt türleri gibi ortak devekuşlarının Somali devekuşlarının yanında olduğu bazı bölgelerde bile, ekolojik ve davranışsal farklılıklar onları iç içe geçmekten alıkoydu. Arap devekuşlarının var olduğu Arabistan ve Küçük Asya’da, özellikle 20. yüzyılda, yok olmaları için avlandılar.

Öte yandan, Emus Avustralya’ya özgüdür ve geçmişte Avustralya’nın doğu kıyılarında çok bol miktarda bulunurlardı. Avustralya’nın iç kesimlerindeki artan tarımsal gelişme Emus’u ülkenin kurak alanlarına itti. Emus ülke genelinde farklı habitatlarda yaşar ve en çok savana ve sklerofil ormanları bölgelerinde görülürken, kurak bölgelerde ve 24 santimden az yağış alan bölgelerde oldukça yaygındır.

Davranış ve Ekoloji

Kış aylarında deve kuşları zamanlarını çiftler halinde geçirir, ancak üreme mevsimi boyunca veya yoğun yağış dönemlerinde devekuşları, üst düzey bir tavuk tarafından yönlendirilirken, beş ila 100 kuştan oluşan gruplarda göçebe bir yaşam sürdürür ve sıklıkla diğer otlayan hayvanlarla seyahat eder. antilop veya zebra gibi. Onlar günlüktür, ancak geceleri, özellikle de ay ışığında olan gecelerde aktif olabilirler. Devekuşları tipik olarak sabah erken saatlerde ve akşamları geç saatlerde aktiftirler. Erkek bir deve kuşunun tipik bir bölgesi, 0,77 mil kare ve 7,7 mil kare arasında kalan bir alandır. Devekuşları koşarken, saatte 43 mil hıza ulaşabilirlerdi ve saatte 32 mil hızda tutabiliyorlardı, onları dünyanın en hızlı iki bacaklı hayvanları olarak nitelendiriyorlardı.

Emus aynı zamanda günlük olup, zamanlarının çoğunu yiyecek arama veya toz banyosu için harcar. Genellikle üreme mevsimi boyunca daha da hassastırlar. Emus yüzebilir ve nehirleri geçebilir. Hızlı koşarlar, ancak devekuşları olarak değiller ve saatte 31 km’ye kadar azami hızlara ulaşabilirler. Emus uzun mesafeler boyunca seyahat edebilir ve haftalarca yiyeceksiz gideceği bilinmektedir.

Devekuşları ve Emus Arasındaki Diğer Farklar

Emus’un koyu kahverengi tüyleri vardır ve devekuşlarında dişi ile arasında belirgin farklılıklar olduğu halde dişi ve erkeği ayırt etmek kolay değildir. Erkeklerde beyaz ve siyah tüyler varken, dişiler grimsi kahverengi tüylere sahiptir. Emus’un üç parmağı var ve devekuşları kadar hızlı koşmuyorlar. Öte yandan, devekuşlarının iki parmağı var ve çok daha hızlı koşuyorlar. Çiftleşme mevsimi boyunca Emus sadece bir çift oluşturur, devekuşları arasında ise bölgede yaklaşık 6-7 tavuk olan bir erkek arkadaşı bulunur. Erkek Emu, civcivlerin kuluçkalanmasından ve bakımından sorumluyken, devekuşları arasında kuluçka dönüşümlü olarak yapılırken, gündüz kuluçkadaki baskın dişi, geceleri kuluçkadan sorumludur.

  • Site İçi Yorumlar

Aşağıdaki Boş Yeri Doldurun *Captcha loading...

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.