Dalmaçyalı Pelikan Nasıl Hayvanlardır?

Sıradaki içerik:

Dalmaçyalı Pelikan Nasıl Hayvanlardır?

Dalmaçyalı Pelikan Nasıl Hayvanlardır?

avatar

nasilbe

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Dalmaçyalı Pelikan Ve Özekllikleri

“Hassas” Dalmaçyalı Pelikan, dünyadaki en büyük kuş türlerinden biridir. Dalmaçyalı Pelikan (bilimsel adı Pelecanus crispus), Çin ve Hindistan gibi Asya ülkelerine ve Avrupa’nın güney bölgelerine, özellikle de Yunanistan’a özgü muazzam bir kuştur. Gümüş rengi beyaz tüylü, beyaz renklidir. Bu büyük kuşlar, 70 cm yüksekliğe, 33 kilo ağırlığa ve 9 feet kanat açıklığına kadar büyüyebilir. Bu fiziksel özellikler, Dalmaçyalı Pelikan’ı, insanın bildiği en büyük canlı kuşlardan biri, Pelikan türlerinin en büyüğü ve Kori ve Büyük bustards ile Büyük kuğular ile dünyanın en uçan kuşları arasında en büyük olma unvanına sahip bir rakip haline getiriyor.

Tamamen yayın balıkları, Avrupa tünekleri ve yılan balıkları gibi farklı balık türlerinden oluşan bir diyetle yaşar. Kuzey pike, Alburnus belvica, roach, kefal, levrek ve gobies ayrıca Dalmaçyalı pelikanın özel favorileridir, ya yalnız ya da başkaları için beslenirler. Bu kuşlar nadiren 3 kişiden fazla olan gruplarda avlanırlar, yiyecekleri kendi tercih ettikleri hızda takip etmeyi tercih ederler; Bu pelikan türü, daha sonra yanlarda bulunan poşetlerin içine atılan büyük miktarlarda su ile birlikte balığa büründüğünde kafasının su altında bir toplanma hareketi yapar. Dalmaçyalı Pelikan için diğer besin kaynakları arasında minik su kuşları, yumurtalar, solucanlar, kabuklular ve böcekler bulunur.

Dalmaçyalı Pelikanlar, özellikle Hindistan, Çin, Hong Kong, Kazakistan, Ukrayna, Sırbistan, Moğolistan gibi ülkelerde, Doğu Avrupa ve Asya’nın bazı bölgelerinde Yunanistan’da büyük koloniler oluşturur. ve Romanya. Bütün hayvanlar gibi, bu kuşlar, özellikle balıkçılar tarafından öldürüldüklerinde veya doğal yaşam ortamları tahrip edildiğinde, kirlendiğinde, değiştirildiğinde ve fazla kullanıldığında, dikkatsiz insan faaliyetleri nedeniyle tehdit altındadır. Bu kuşlar genellikle, genellikle göller, akarsular, nehirler ve haliçler içerisinde bulunan gıda kaynaklarının yakınında gelişen bulunurlar. Kış boyunca, Hindistan ve Avrupa’nın diğer bölgelerinde bulunan buzsuz su kütlelerinde kaldıkları bilinmektedir. Şu anda, yalnızca 20.000 kişi canlı olarak kaydedilmiştir; bu, nüfuslarının son otuz yılda büyük ölçüde azaldığını göstermektedir. Bu nedenle, Uluslararası Doğa Koruma Birliği’nin en son Tehdit altındaki Türler Kırmızı Listesi Dalmaçyalı Pelikanları “Hassas” türler olarak sınıflandırmıştır.

Dalmaçyalı Pelikan, kısa mesafeleri, genellikle favori gıda kaynaklarının çoğunun bol ve başarılı olduğu Asya’ya geçebilir. Mükemmel yüzücüler olmaları nedeniyle, aynı zamanda iyi el ilanlarıdır ve normal yaşam alanlarındaki iklim koşullarından oldukça farklı sıcaklıklara dayanabilirler. Diğer pelikanlar ile yemek için balık tutabiliyorlar, ancak çoğu zaman yırtıcı olan bölgelerde yalnız avlanacaklar.

Dalmaçyalı Pelikanlar, özellikle adaları ve nehir deltalarını tercih eden insanlar tarafından kaplanmayan alanlarda yuva yapmayı tercih eder. Yuvalarken, Dalmaçyalı Pelikan diğer kuşların şirketi olmadan bunu yapar. Dişi, yiyecek ararken dışarı çıkardığı bir ila altı yumurtanın kuluçkaya yatmasıyla görevlendirilir. Gençlerin bakımı hem erkek hem de dişi tarafından yapılır. Bu, 12 haftalık olana kadar devam eder; bu sırada ebeveynlerinin yuvalarından uçabiliyor ve kendi yiyeceklerini bulabiliyorlar. Bununla birlikte, belirli koşullar altında, Dalmaçyalı pelikanlar kolonilerde yuva yapmayı seçebilir, bu durumda tek bir alanda 250 çift kadar üreme bulunabilir.

  • Site İçi Yorumlar

Aşağıdaki Boş Yeri Doldurun *Captcha loading...

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.