Dünyanın En Küçük Geyik Türleri

Dünyanın En Küçük Geyik Türleri

Dünyanın En Küçük Geyik Türleri Ve Nerede Bulunur?

Dünyadaki en küçük geyik, Pudu cinsine ait iki Güney Amerika geyik türü (Kuzey ve Güney Pudu geyiği). Güney pudu güney-batı Arjantin ve güney Şili’de bulunurken, kuzey pudu Peru, Ekvador, Kolombiya ve Venezüella’dır. Kuzey pudu, savunmasız bir tür iken güney pudu 2009 yılında yakın tehdit olarak listelendi. Pudus, yaklaşık 3.1 inç uzunluğunda, siyah gözlü ve siyah burunlu yuvarlak kulaklara sahiptir. Bu türlerde cinsel dimorfizm, tüm dişi pudusun geyik boynuzları içermemesi, erkeklerin ise boynuzları çivili etmesidir. Boynuzları diğer geyik türlerinde görülenlere benzememektedir. Pudus genellikle boynuzlarını her yıl döker. Boynuzları kulaklarının arasında çıkıntı yapıyor. Palto renklendirmesi kişinin genine, cinsiyetine ve mevsimlerine göre değişir. Yaşlı pudusların omuzları ve boynu kışın koyu kahverengi-griye döner. Vücutlarına koyu kahverengi ve kırmızımsı kahverengi bir renk tonuyla preslenmiş uzun ve sert kürkler var.

Güney pudus kuzey Pudus’tan biraz daha büyüktür. Ağırlıkları 14 ile 30 pound arasındadır ve omuzdaki yüksekliği 14 ila 18 inç arasındadır. Boynuzları geriye doğru kıvrılır ve yaklaşık 3.5 inç uzunluğuna ulaşabilir. Güney pudus boynuzları örten koyu kestane rengi kahverengi katlara sahiptir. Deniz seviyesinden yaklaşık 6,600 ft yükseklikte gelişirler. Kuzey pudus yaklaşık 13.2 kilo ağırlığındadır ve 14 inç omuzlarında maksimum bir yüksekliğe ulaşabilir. Boynuzları da geriye doğru kıvrılırlar ve maksimum 2.4 inç uzunluğa ulaşabilirler. Onların kabukları güney pudus ile karşılaştırıldığında daha hafiftir. Deniz seviyesinden 6.600 ft ile 13.100 ft arasında olan yüksek rakımlı bölgelerde bulunurlar. Puduz, akşam saatlerinde, öğleden sonra ve sabahın erken saatlerinde aktif olan yalnız yaratıklar.

Onların ev aralığı kendi arazisine sahip her bir pudu ile 62 dönüm kadar uzanır. Genellikle bu bölgeleri büyük gübre yığınlarıyla işaretlerler. Pudus sosyal canlılar değildir ve etkileşim kurdukları tek zaman çiftleşme mevsimi boyuncadır. Onları avlayan hayvanların bazıları arasında puma, Magellan tilki, Andrean tilki ve boynuzlu baykuş vardır. Pudus genellikle çalılar, eğrelti otları, otlar, filizler ve ağaçların yaprakları ve sarmaşıkları üzerinde beslenir. Bu türler, yeşillik diyetlerindeki yüksek su içeriği nedeniyle içme suyu olmadan çok uzun bir süre hayatta kalabilmektedirler. Pudus Güney Amerika’nın batı kıyısında Valdivian ılıman yağmur ormanları yaşamaktadır. Ilıman orman Arjantin’den Şili’ye uzanır ve neotropik ekozonların bir parçasıdır. Yağmur ormanlarında bambu çalılıkları ve yırtıcılardan pudus için mükemmel bir örtü sağlayan yoğun bir alt fırçası vardır. Evergreen anjiyosperm ağaçları ve kozalaklı ağaçlar Valdivian yağmur ormanlarına hakimdir. Güney And Dağları ve Pasifik Okyanusu arasında yer alan nispeten dar bir sahil şeridine sahiptir. Güney pudus, yaklaşık 6,600 metre yükseklikte Güney And Dağları’nın eteklerinde, kuzey pudusu Peru, Ekvator ve deniz seviyesinden 6,600 ila 13,100 ft yükseklikte Kolombiya’nın kuzey Andes’indedir.

  • Site İçi Yorumlar
  • Aşağıdaki Boş Yeri Doldurun *Captcha loading...