İsododekan Güvenli midir?

İsododekan Nasıl Kullanılır?

İsododekan, birçok farklı güzellik ürününde bulunan yaygın bir bileşendir. Bu renksiz sıvı, yumuşak kalmaları ve cilt üzerinde kolayca kaymalarını sağlamak için kozmetiklere ve diğer kişisel bakım ürünlerine eklenir. Ancak vücudunuzda kullandığınız her şeyde, içindekiler ve ne kadar güvenli olduklarını bilmek önemlidir.

Burada, izododekan ile ilgili en önemli bilinmesi gereken bilgileri Veriyoruz.

İzododekan hangi ürünlerde kullanılır?

Kimyasal yapısı nedeniyle, çok çeşitli güzellik ürünlerinde izododekan kullanılır. Bunlar nemlendiriciler gibi kişisel bakım maddelerinin yanı sıra makyaj ve saç bakım ürünlerini içerir. İçeriği aşağıda bulabilirsiniz:

* ruj (özellikle uzun ömürlü formüller)

* maskara

* göz kalemi

* cilt serumları

* nemlendiriciler

* şampuan

* saç serumu

* saç spreyi

Faydaları nelerdir?

* İzododekan bir yumuşatıcının yanı sıra bir çözücüdür.

* nemi korumaya yardımcı olur

* Sorunsuz uygulama için kolayca parçalanır

* kalın veya yağlı bir kalıntı bırakmadan cilde kolayca yayılır

* ruj, yanak rengi ve fondöten için mat bir görünüm sağlar

İsododekan güvenli midir?

İzododekanın güvenlik ile ilgili çalışmalar sınırlıdır. Ancak, Kozmetik İçerik ilgili hayvansal ve 2012 yılında klinik veriler Güvenilir Kaynak ve çoğu güzellik ürününde olduğu gibi düşük konsantrasyonlarda kullanıldığında güvenli sayılır. Eğer varsa hassas cilt , bu madde kullanmadan önce bir dermatolog ile kontrol etmek isteyebilir. Mevcut hiçbir çalışma, izododekanın özellikle herhangi bir cilt tipine zararlı olmadığını göstermemesine rağmen, cilt bakımı uzmanınız, cildinizin tipine ve cildinizin hassasiyet seviyesine bağlı olarak tavsiyelerde bulunabilir.

İsododekanlı ürünlerin kullanımında herhangi bir yan etkisi var mı?

Birkaç çalışma, isododekanın olası yan etkilerini incelemiştir. Bu, küçük miktarlarda kullanıldığında kimyasal özelliklerinin güvenli olduğu gerçeğinden kaynaklanmaktadır. Isododekan, güzellik ürünlerinizde kullanılan birçok içerikten sadece biridir. Bu tür iz içerik maddelerinin genellikle önemli zararlar verme olasılığı düşüktür.

Yine de, her zaman alerjik reaksiyon olasılığı vardır. Güzellik ürünlerindeki bileşenlerle ilişkili en yaygın yan etkilerden biri, kontakt dermatit denilen bir durumdur. Kontakt dermatitlerin en sık görülen şekli tahriş edici kontak dermatitidir. Bu, cildinizin koruyucu tabakası dokunduğu bir şey tarafından tahriş olduğunda meydana gelir.

Tahriş edici kontakt dermatitin en sık görülen semptomları:

* kırmızılık

* isilik

* çarpma ve kabarcıklar

* kaşıntı

Tahriş edici kontak dermatit semptomları tipik olarak hızlı bir şekilde gelişmekle birlikte, cildin alerjik kontakt dermatit ile reaksiyona girmesi 48 ila 96 saat sürebilir. Belirtiler tipik olarak tahriş edici kontak dermatit ile aynıdır. İsododekan genellikle bir güzellik ürününde kullanılan birçok içerikten biridir. Alerjik reaksiyon geliştirirseniz, bu özel bileşenin neden olup olmadığını belirlemek zor olabilir. Yaygın kullanımı ve bildirilen yan etkilerin olmayışı nedeniyle, izododekan çoğu insan için güvenlidir. Bu özellikle, bu maddenin son derece düşük konsantrasyonlarını kullanan ürünler için geçerlidir.

Bununla birlikte, herhangi bir cilt bakımı veya makyaj bileşenine bir reaksiyon geliştirmek mümkündür. İzododekanlı bir ürüne reaksiyon geliştirirseniz, kullanmayı bırakın. Bu maddeden kaçınmanız gerekip gerekmediğini ve hangi ürünleri kullanmanın güvenli olduğunu öğrenmek için bir dermatologla görüşün.

  • Site İçi Yorumlar
  • Aşağıdaki Boş Yeri Doldurun *Captcha loading...