Pandalar Neden Ayı'ya Benzerler

Sıradaki içerik:

Pandalar Neden Ayı’ya Benzerler

Pandalar Neden Ayı’ya Benzerler

avatar

nasilbe

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Pandalar Neden Bambu Yerler

Güneybatı Çin’in dağ ormanlarında yer alan dev pandalar, dünyanın en sevilen hayvanlarından biridir. Dev pandalar belirgin siyah ve beyaz renkleriyle tanımlanır. Vücudunun geri kalanı beyazken kulakları, ağızlıkları, gözleri, omuzları ve bacakları siyahtır. Kalın kılları onları serin, ıslak dağlık bölgelerde sıcak tutar. Pandalar ayaktayken, pandalar omuzda 60-100 cm (2-3 ft) uzunluğunda ve 1-2 m (4-6 ft) uzunluğundadır. 100-115 kg (220-250 lb.) ağırlığında olabilirler, erkekler dişilerden daha büyüktür.

Panda’nın ilginç evrimsel özelliklerinden biri, parmak gibi hareket eden çıkıntılı bilek kemiğidir. Bu, pandaların güçlü dişleriyle sesli yemek bambu tutmasına yardımcı olur. Bambu pandanın neredeyse tüm diyetini oluşturur. Bambu düşük besin değeri nedeniyle, pandaların günde 10-20 kg (20-40 lb.) yemeleri gerekir. Bazen pandalar küçük kemirgenler, yumurtalar, balıklar olmak üzere mevcut diğer yiyecekleri yemektedirler.

Bambu iyi miktarda su sağlar, ancak pandaların bunu günlük olarak tatlı su ile takviye etmesi gerekir. Pandalar 4-8 yaş arasında olduğunda olgunluğa ulaşırlar ve üreyebilirler. Bununla birlikte, dişi pandalar her baharda sadece 2-3 gün hamile kalabilirler! Bu küçük zaman penceresinde, erkek ve dişi pandalar birbirlerini keçiler veya koyunlara benzer kokular ve çağrılarla bulurlar. Diğer ayılar gibi kükreme etmezler. 95 ila 160 gün hamile kaldıktan sonra dişi panda doğurur. Yeni doğan yavru kör, tüysüz ve küçüktür, sadece 85-140 g (3-5) ağırlığındadır. Tamamen çaresiz, yavru yaklaşık 3 ay boyunca kendi başına çok fazla hareket edemez.

Buna karşılık, anne bu süre zarfında yavrusuna eğilimlerinde çok koruyuculuk ve dikkatli bir bakım yapar. Panda popülasyonlarının azalmasının temel nedenlerinden biri habitat yıkımıdır. Çin’deki insan nüfusu artmaya devam ettikçe, pandaların yaşam alanı ele geçirilerek daha küçük ve daha az yaşanabilir alanlara itiliyor. Habitat yıkımı da gıda kıtlığına yol açar. Pandalar, yılın farklı zamanlarında çiçek açan birkaç bambu çeşidiyle beslenir. Bir tür bambu gelişim tarafından tahrip edilirse, pandaları normalde çiçek açtığı süre boyunca yiyecek hiçbir şey bırakmadan açlık riskini artırabilir.

Bu sorunla mücadele etmek için Çin hükümeti bambu habitatını restore etmek ve korumak için aktif olarak çalıştı ve bu önlemler olumlu sonuçlar verdi. Devlet Ormancılık İdaresi araştırmaları, Çin hükümetinin eylemlerinden bu yana panda nüfusunun yükselmiştir.

Şimdilik artan bir panda nüfusu iyi haber olsa da, iklim değişikliğinin önümüzdeki 80 yıl içinde panda’nın bambu yaşam alanının% 35’inden fazlasını ortadan kaldıracağı tahmin ediliyor.

  • Site İçi Yorumlar

Aşağıdaki Boş Yeri Doldurun *Captcha loading...

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.