Hint Yağı Ve Kullanım Alanları - -

Hint Yağı Ve Kullanım Alanları

/ 9 Aralık 2018 / 9 / yorumsuz
Hint Yağı Ve Kullanım Alanları

Hint Yağı Nasıl Kullanılır?

Sabunların sert sularda temizleme etkilerini sergilemediği yaygın bir bilgidir. Yüksek kalsiyum ve magnezyum tuzları içeren sert suda çözünmez bir çökelti oluştururlar. Sabunlardan farklı olan deterjanlar arasında, bulanık yağlar arasında ilk sırada yer aldı. Turkuaz yağ, sıradan sabunun ardından ilk sentetik deterjandı. İlk kez 1830 yılında üretildi. Yapısal olarak, iki bin yıldan fazla üretilen sabuntan önemli ölçüde farklıdır. Üretimin hammaddesi, hint bitkisinin tohumuna basılarak üretilen hintyağıdır. Yani, başlangıç ​​malzemesi hayvansal yağlardan yapılan ortak sabunun aksine bir bitkisel yağdır. Sabunların temizleme etkisi, mikroella oluşturma süreçlerine, emülsifiye edici yağlara ve vücudun yüzeyindeki diğer maddelere dayanır. Mikenler içinde kirletici maddeler içerir ve böylece kolayca yıkanabilir ve çıkarılabilir. Köpükleme, deterjan molekülleri arasındaki etkileşimin sonucudur.

Macaristan’da süs bitkisi olarak bilinen Ricinus’un (Ricinus communis) çekirdeğinin güçlü bir zehir olduğu bilinmektedir. Dökümden elde edilen Hint yağı artık zehirli değildir – tıpta bir müshil olarak ve endüstride bir yağlayıcı olarak kullanılır. Hint yağı ana bileşeni, risinol gliserididir.
Ricinoleik asidin oleik asit, stearik asit ve linolenik asit ile karşılaştırılması yararlıdır. Molekülün doymamışlığı nasıl tespit edilebilir? Evet, bazı tepkilerle birlikte.

Hazırlık

Hint yağı alkali hidrolizi, risinolik asit üretir ve bunu sülfürik asit ile işleme tabi tutulur. Hidroksil içeren risinolik asit böylece dönüştürülür.

Nasıl Kullanılır?

Terebentin yağı da su ve seyreltik asitler içinde çözülebilir. İyi emülgatör ve su sertliği hassas değildir. Kalsiyum ve magnezyum bileşikleri ile bir çökelti oluşturmaz. Aynı zamanda kuaför malzemeleri arasında, yağ şampuanının bir bileşeni de bulundu. Su bazlı sprey tabancaları, bitkilerin mumsu tabakalarından kolayca sızabilir. Bu nedenle, pestisitlerde, spreyin ıslatma kabiliyetini önemli ölçüde artıran eksipiyanların yapılması gerekmektedir. Castor yağı sülfonat, bu gibi bir ıslatma maddesi olarak kullanılır.

Tekstil ve deri malzeme: dişli iplik ve suyun sertliğini azaltmak için plastikleştirici olarak kullanılır. Onun varlığı ayrıca elektrostatik şarjı engeller. Tekstiller için bitkisel boyalarla kullanılır. İsminin kökeni, mercanköşkünün eski Türk kırmızı boyasının boyaması için kullanılmış olmasıydı.

Benzer Konular
Elma Sirkesi Sizin İçin İyi Mi?
Neden Elma sirkesi İçmelisiniz. Tarihsel olarak, sirke birçok hastalık için kullanılmıştır. Bazı örnekler öksürük ve soğuk algınlığı tedavisi için sirke öneren ünlü Yunan doktor Hipokrat ve 1348’de hıyarcıklı veba salgını..
İşyeri Görgü Kuralları Nasıl Olmalı?
İşyeri Görgü Kuralları Nedir? İşyeri görgü kuralları, işyerinde insanların davranışlarının kibar, saygılı ve hoş bir yer olmasını sağlamak için uygun davranışları ifade eder. Bu görgü kuralları, çeşitli çalışma ortamlarında farklılık..
Dijital Ölçek Nedir?
Ölçüm Cihazı Nedir? Dijital ölçek, bir nesnenin veya maddelerin ağırlığını veya kütlesini ölçmek için kullanılan bir ölçüm cihazıdır. Dijital teraziler genellikle, genellikle zamanla aşınan ve farklı okumalar veren yay pulları..
Hamilelikte Tarçın Kullanılmalı mı?
Hamilelikte Tarçın Yararları ve Yan Etkileri Tarçın ağaçlarının kabuklarından elde edilen en aromatik baharatlardan biridir. Başlangıçta tatlı tadı, ama çiğnedikten sonra ağzınızı sıcak, keskin bir acı ile bırakabilirsiniz. Tarçın olarak..
İnsan Saçları Ne Kadar Hızlı Büyüyor?
İnsan Saçları Nasıl Büyür? İnsan saçı tipik olarak ayda yaklaşık yarım inç (1.25 santimetre) bir hızla büyür ve bu büyüme oranı kafada tutarlıdır. Çeşitli faktörler, diyet, yaş ve genel sağlık..
Nia Tekniği Nedir?
Nia Tekniği Yoganın Alternatif’i Mi? Eskiden nöromüsküler integrasyon tekniğine yönelen NIA tekniği ve şu anda etkisi olmayan aerobik olarak bilinir, 1983 yılında Santa Rosa, Kaliforniya’da Carlos ve Debbie Rosas tarafından..
Asetat Nerelerde Kullanılır?
Asetat Nedir? Bir asetat, asetik asit veya sıradan ev sirkesinden elde edilen, şaraptaki fermantasyon ürününden türetilen kimyasal bir bileşiktir. Asit kimyasal yapısı, bir metil grubu (CH oluşur 3 , bir..
Kendimizi Nasıl Çekici Yaparız.
Kendinizi daha çekici hale getirmek için hızlı ipuçları Birçoğumuz sevgiyi arzuluyor ve hayatın deneyimlerini paylaşabileceğimiz birini çekmek istiyoruz. Çekici olduğuna inanmamak, neden yaşama sevgiyi çekmek için uğraştığınız konusunda büyük bir..
Jojoba Yağını  Nasıl Kullanırsınız?
Saç Büyüme İçin Jojoba Yağı Nasıl Kullanılır? Jojoba yağı, başlıca Meksika, Kaliforniya ve Arizona’da yetiştirilen çalılık Simmondsia chinensis’in ezilmiş tohumundan gelir. Adına rağmen, jojoba yağı bir yağdır, bir yağ değildir...
Cadde Giysileri Nelerdir?
Streetwear Giyim Nedir? Streetwear giyiminin, onu giyenler tarafından bile tanımlanması zor olduğu bilinmektedir. Bunun nedeni, adından da anlaşılacağı gibi, cadde giysilerinin büyük ölçüde, “sokaklarda” gerçekleşmekte olanlardan etkilenen ve sürekli olarak..
Neden 28 Gün
Şubat Ayı Neden 28 Gün Modern Gregoryen takviminde her ay en az 28 gündür. Bu sayı, Şubat ayı için değil, güzel bir şekilde yuvarlak olacaktı. Takvimde ikincisinin yanı sıra her..
Doğal Kozmetik Ürünlerini Seçmenin Yararları
Doğal Malzemelerle Cilt Bakım Ürünlerini Seçmenin Yararları Erkekler kişisel bakım ürünlerinde ortalama 85 kimyasal maddeye maruz kalmaktadır ve günde ortalama 17 ürün kullanan gençler çok daha fazla maruz kalmaktadır. Bu,..
Tek Yönlü Pencere Nedir?
Tek Yönlü Pencere Nerelerde Bulunur? Tek yönlü bir pencere, teoride, çoğunlukla tek bir yönde görülebilen, çoğunlukla cam olan, net bir malzeme parçasıdır. Bu tür bir pencere için ortak kullanım alanları,..
Retinol Yüz Kremi Nasıl Kullanılır?
Retinol Yüz Kremi Nedir? Retinol yüz kremi, genellikle cildin genel durumunu iyileştirmek, yaşlanmanın gözle görülür belirtilerini azaltmak ve akne gibi cilt hastalıklarını tedavi etmek için kullanılan popüler bir cilt bakım..
Çay Havlusu Nedir?
Çay Havlusu Nerelerde Kullanılır? Bir çay havlusu, yıkandıktan sonra kurutma kapları ve çatal bıçak takımlarının özel kullanımı için amaçlanan bir bezdir. Buna ek olarak, temiz çay havluları, çay şeyleri üzerine..