Shea yağı tıbbi kullanımları

Sıradaki içerik:

Shea yağı tıbbi kullanımları

Shea yağı tıbbi kullanımları

avatar

nasilbe

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Shea yağı Nasıl Kullanılır?

Shea yağı gerçek bir Afrika sağlık incisidir. Shea yağı tedavi etkileri dünya çapında ünlü yaptı. Ünlü afrika tereyağı Eski çağlardan beri Afrika shea yağı yerel tıpta kullanılıyordu. Diğer kıtalarda bulunmayan eşsiz ağaç meyvelerinin dallarından elde edilir. Bu nadir ağacın Latince adı Butyrospermum parkii, yaygın telaffuz için çok uzun ve karmaşıktır, bu nedenle yerel lehçelerde shea veya karite denir. Sudan ve Nijerya, Gana ve Mali gibi bazı Batı Afrika ülkelerinde yetişir. Bu uzun ömürlü bir ağaçtır, yaş ortalaması 250-300’dir. Meyve minyatür avokado veya at kestanesine çok benzer, ancak kokulu ete sahiptir. Shea yağı sadece seçilen meyvelerin bastırılmasıyla üretilir. Göze batmayan yer fıstığı tadı olan katı tanecikli ve heterojen bir beyaz veya hafif kremalı tondur. 35 ° C’lik bir sıcaklıkta, tereyağı sıvı hale gelir, bu nedenle masaj yağı olarak kullanılması uygundur, cilt üzerinde hızlı bir şekilde yayılır ve mükemmel bir şekilde emilir.

Shea yağı kimyasal bileşimi

Shea yağının çoğu trigliseritlerden oluşur. Bu maddeler, palmitik, linoleik, stearik ve oleik gibi yağ asitlerinden oluşur. Bu ürünün bileşimi ayrıca karisteroller tarafından temsil edilen ayrıştırılamaz yağları da içerir. Bu shea yağını kozmetolojide popüler yapan yağsız yağların ve yağ asitlerinin “kimyasal adı” dır.

Shea yağı faydaları ve uygulaması

Anti-enflamatuar ve dekonjestan olarak Shea yağı, soğuk algınlığı, akut solunum yolu viral enfeksiyonları, grip, ayrıca burkulma ve eklem ağrısının tedavisinde kullanılır. Kozmetik ve aromaterapide, bu şaşırtıcı ürün 20 yıldan fazla bir süredir popülerdir. Ve en değerlisi cilt bakım endüstrisinde. Pek çok kozmetikçi, shea yağı “taşıma” olarak adlandırır cilde nüfuz etme ve katmanlarını kozmetiklerin çeşitli faydalı bileşenleriyle zenginleştirme kabiliyeti. Sadece cilt bakımı için değil dudaklar ve saçlar için de yaygın olarak kullanılır. Oldukça sıklıkla shea yağı yaşlanma karşıtı kozmetiklere dahil edilir, kollajen sentezini uyarır, ten rengini arttırır, cilt tonunu iyileştirir, dokusunu daha yoğun hale getirir ve kırışıklıkların derinliğini azaltır. Donuk, yorgun ve soluk ciltlere bakım yapmak için mükemmel bir araçtır.

Shea yağı bileşimine ve özelliklerine daha yakından bakalım:

* Fitosteroller (stigmasterol, kampesterol, β-sitosterol ve α-spinosterol), triterpenler (sinamik asidin esteri, a ve β-amyrin, parkol ve lupeol) – tüm bu elementler shea yağında bulunur ve rejenere edici özellikleri verir, arttırır kollajen ve cilt gençleştirme sentezi. Bu nedenle shea yağı kafa derisi tedavisi günümüzde daha popüler hale gelmektedir.

* A ve E Vitaminleri, ciltteki doğal ve sağlıklı bir madde dengesinin korunmasına yardımcı olur.

* Shea yağı, çok sayıda triterpen alkolü içerir. Shea yağı değerli bileşenlerinin sadece cildin katmanlarına derinlemesine nüfuz etmesine değil, aynı zamanda kanıtlanmış antimikrobiyal ve antienflamatuar özellikler vermesine yardımcı olur!

* Shea yağı cinnamic asit esterleri güneş radyasyonu absorbe böylece UV koruyucu bir etki sağlar.

* Bir shea yağı bileşeni olan linoleik asit (omega-3), zarar görmüş cilt ve saçların korunmasını ve restorasyonunu arttırır. Antiseptik özelliklere sahiptir ve sivilceyi gidermek için etkili bir şekilde kullanılır. Shea yağı lezyonlardan sonra cildi mükemmel şekilde onarır.

* Doğal shea yağı, kuru ciltler için vücutta ve saç derisinde bulunan kurumuş ciltleri bile canlandırabilen yoğun bir nemlendirici balsamdır.

Kontrendikasyonlar

Çok uzun zaman önce, bu ürünün bir kontrendikasyona sahip olduğu belirlendi – lateks duyarlılığı. Mesele şu ki shea yağı az miktarda doğal lateks içeriyor. Neyse ki, bu maddeye alerjisi nadir görülen bir olgudur. Shea yağı faydaları çok büyük, bu yüzden kesinlikle denemelisiniz.

  • Site İçi Yorumlar

Aşağıdaki Boş Yeri Doldurun *Captcha loading...

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.